Wie ben ik

Ik ben Marijke, 33 jaar oud en het gezicht achter Snaveltjes Toe. Als gecertificeerd baby- en kinderslaapcoach help ik baby’s, jonge kinderen (in de leeftijd van 0-5 jaar) en ouders aan meer (nacht)rust. Dat doe ik d.m.v. 1:1 coaching trajecten, telefonische– en mailconsulten en slaapgidsen.

Voorheen was ik werkzaam op de planning in de kraamzorg. Ik leerde hier alles over geboorte en de kraamweek. Het contact met de kraamverzorgsters, verloskundigen en kersverse ouders maakte het werk leuk en afwisselend! Ik werkte ook ‘s nachts, want ja… het lijkt toch écht alsof er in de nacht meer baby’s worden geboren. Het voelde altijd magisch om een klein onderdeel te zijn van deze bijzondere tijd voor ouders.

Door mijn groeiende interesse in baby’s, het ouderschap, de onzekerheid dat het soms met zich meebrengt, slaap (en het gebrek eraan), wakkerde er een nieuwe passie in mij aan. Ik volgde met succes de opleiding tot gecertificeerd Baby- en kinderslaapcoach bij Baby Sleep Consultant in Nieuw-Zeeland. Ik heb mijn passie gevolgd en in 2021 heb ik Snaveltjes Toe opgericht. Mijn missie is om zoveel mogelijk kinderen en ouders te helpen naar meer (nacht)rust. Er is een oplossing die voor jouw kindje en gezin werkt. Ik help je met liefde deze te vinden!

Pijlers van Snaveltjes Toe

Liefdevol

Persoonlijk

Verbinding

Wetenschappelijk

Geduldig

Praktisch

Opleiding

In 2013 heb ik mijn HBO-diploma behaald met een minor Toegepaste Psychologie. In 2020 heb ik mijn opleiding tot Baby- en Kinderslaapcoach gevolgd bij Baby Sleep Consultant, gevestigd in Nieuw-Zeeland. Dit is een erkende internationale opleiding met wetenschappelijke onderbouwing. Wetenschap en een holistische aanpak vormen de basis van de opleiding. Binnen de opleiding komen alle slaapmethodes aan bod, waardoor ik breed ben opgeleid, kan inspelen op elke situatie en altijd met een methode kan werken dat past bij een gezin.  Naast de theorie heb ik tijdens de opleiding al 16 kinderen (0-5 jaar) mogen begeleiden met een slaapcoaching traject.

Ik werk met een liefdevolle, effectieve en praktische aanpak om zoveel mogelijk baby’s en jonge kinderen aan meer slaap te helpen. Ritme, structuur, voorspelbaarheid en de vrijheid om keuzes te maken die passen binnen jouw opvoedstijl.

Waarom Snaveltjes Toe?

Mijn benadering is geen ‘one-size-fits-all’, omdat geen enkel kind en opvoedstijl gelijk is. Ik geloof in een holistische aanpak, waarbij ik kijk naar alle factoren rondom het slapen. Denk aan de slaapbasis, voeding, ritme en de slaapvaardigheden van je kindje. De aanpak sluit aan bij de slaapbehoeften van je kind, jouw wensen en opvoedstijl. Ik combineer jouw hulpvraag met de wetenschappelijke achtergrond van slaap en kan de methodes geheel personaliseren en afstemmen op jouw wensen en behoeften van je kind. Op een liefdevolle en effectieve manier help ik jouw kindje weer goed te slapen. Ben jij klaar voor jouw slaapoplossing?

Vanaf welke leeftijd kan ik starten met slaapcoaching?

Slaapcoaching is mogelijk vanaf de leeftijd van 4 maanden. De eerste weken staan in het teken van hechten en wennen aan elkaar. Je kunt na de geboorte wel al aan de slag met de slaap van je baby. Denk dan aan het creëren van een fijne en veilige slaapbasis. In deze fase help ik je om op een liefdevolle manier een goede slaapbasis te creëren. Je kunt hiervoor ook terecht bij mijn slaapgids voor Baby’s 0-4 maanden. Hier zal je in de toekomst veel profijt van hebben. De aanpak sluit dus altijd aan op de leeftijd van je kind.

Op het moment dat jij toe bent aan verandering en de huidige situatie niet (meer) werktKinderen en volwassenen hebben slaap nodig. Niet alleen uit luxewel omdat het een biologische noodzaak isEr is geen regel wanneer het juiste moment is om een slaapcoach in te schakelen. De ene ouder bereikt dat moment nadat er 2 weken slecht wordt geslapen. Een andere ouder bereikt dat moment na 1 jaar. Volg hierin je eigen gevoel.

Wanneer je hebt besloten om met mij samen te werken, stuur ik je het intakeformulier en logboek. Er zijn 3 mogelijkheden: een slaapcoaching pakket met 1, 2 of 3 weken begeleiding, een telefonisch consult of mailconsult. Bij alledrie vul je eerst een uitgebreid intakeformulier en logboek in. Deze informatie vormt de basis van mijn adviezen.

Heb je gekozen voor een slaapcoaching pakket? Dan bespreken we in een telefonisch consult de huidige slaapsituatie, wensen en de adviezen, die ik heb gemaakt op basis van alle informatie. Daarna schrijf ik een persoonlijk slaapplan op maat. Je ontvangt deze na het telefonisch gesprek in je mail. In het slaapplan staan alle adviezen rondom het slaap- en voedingsgedrag van jouw kindje. Je kunt direct aan de slag met het uitvoeren van de adviezen. Ik begeleid je 1, 2 of 3 weken, stuur het slaapplan bij wanneer dit nodig is, je kunt elk moment om advies of feedback vragen, ik monitor dagelijks jouw slaaplogboek en moedig je aan! Je kunt altijd bij me terecht. Tijdens de afronding van het traject, ontvang je adviezen voor de toekomst. Dit kun je zien als een toekomstig slaapplan voor je kindje. Bijvoorbeeld bij nieuwe dutjes overgangen, nieuwe ritmes etc.

Als je hebt gekozen voor het telefonisch consult, nemen we jouw huidige slaapsituatie door. Je kunt al jouw vragen stellen rondom het slapen van je kindje. Op basis van jouw intakeformulier, logboek en vragen, geef ik je adviezen. Na afloop stuur ik je de adviezen, het stappenplan inclusief voorbeeld routine & slaapmethode, per mail. Je gaat er zelf mee aan de slag.

Als je hebt gekozen voor het mailconsult, dan stuur je het intakeformulier, logboek en jouw vragen naar mij retour. Op basis van deze informatie, stuur ik je schriftelijk de adviezen per mail. Je gaat er zelf mee aan de slag.

Ik ben breed opgeleid en werk met veel verschillende effectieve en liefdevolle methodes. Er sluit altijd wel 1 methode aan bij jouw kindje, gezin en wensen.  

Absoluut! Tegenwoordig kun je overal informatie vinden over slaap. Alleen elk kind en elke situatie is uniek. Grote kans dat deze informatie niet direct aansluit op de behoeften van je kind. Als kinderslaapcoach speel ik in op jouw unieke situatie, waardoor ik jouw wensen kan vertalen in persoonlijk advies. Als jij toe bent aan verandering, gemotiveerd bent en je volledig inzet om met mijn adviezen aan de slag te gaan, werkt slaapcoaching. De gezinnen waarmee ik heb mogen samenwerken, ervaren positieve verbeteringen en vooruitgang in het slaapgedrag van hun kindje. Hoewel mijn werkwijze en methodes bewezen effectief zijn, kan ik geen 100% succesgarantie geven. Dit is afhankelijk van de manier, waarop mijn adviezen worden nageleefd. De meest consistente aanpak is de zachtste en meest effectieve van allemaal.