Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd kan ik starten met slaapcoaching?

Slaapcoaching is mogelijk vanaf de leeftijd van 4 maanden. De eerste weken staan in het teken van hechten en wennen aan elkaar. Je kunt na de geboorte wel al aan de slag met de slaap van je baby. Denk dan aan het creëren van een fijne en veilige slaapbasis. In deze fase help ik je om op een liefdevolle manier een goede slaapbasis te creëren. Je kunt hiervoor ook terecht bij mijn slaapgids voor Baby’s 0-4 maanden. Hier zal je in de toekomst veel profijt van hebben. De aanpak sluit dus altijd aan op de leeftijd van je kind.

Op het moment dat jij toe bent aan verandering en de huidige situatie niet (meer) werktKinderen en volwassenen hebben slaap nodig. Niet alleen uit luxewel omdat het een biologische noodzaak isEr is geen regel wanneer het juiste moment is om een slaapcoach in te schakelen. De ene ouder bereikt dat moment nadat er 2 weken slecht wordt geslapen. Een andere ouder bereikt dat moment na 1 jaar. Volg hierin je eigen gevoel.

Wanneer je hebt besloten om met mij samen te werken, stuur ik je het intakeformulier en logboek. Er zijn 3 mogelijkheden: een slaapcoaching pakket met 1, 2 of 3 weken begeleiding, een telefonisch consult of mailconsult. Bij alledrie vul je eerst een uitgebreid intakeformulier en logboek in. Deze informatie vormt de basis van mijn adviezen.

Heb je gekozen voor een slaapcoaching pakket? Dan bespreken we in een telefonisch consult de huidige slaapsituatie, wensen en de adviezen, die ik heb gemaakt op basis van alle informatie. Daarna schrijf ik een persoonlijk slaapplan op maat. Je ontvangt deze na het telefonisch gesprek in je mail. In het slaapplan staan alle adviezen rondom het slaap- en voedingsgedrag van jouw kindje. Je kunt direct aan de slag met het uitvoeren van de adviezen. Ik begeleid je 1, 2 of 3 weken, stuur het slaapplan bij wanneer dit nodig is, je kunt elk moment om advies of feedback vragen, ik monitor dagelijks jouw slaaplogboek en moedig je aan! Je kunt altijd bij me terecht. Tijdens de afronding van het traject, ontvang je adviezen voor de toekomst. Dit kun je zien als een toekomstig slaapplan voor je kindje. Bijvoorbeeld bij nieuwe dutjes overgangen, nieuwe ritmes etc.

Als je hebt gekozen voor het telefonisch consult, nemen we jouw huidige slaapsituatie door. Je kunt al jouw vragen stellen rondom het slapen van je kindje. Op basis van jouw intakeformulier, logboek en vragen, geef ik je adviezen. Na afloop stuur ik je de adviezen, het stappenplan inclusief voorbeeld routine & slaapmethode, per mail. Je gaat er zelf mee aan de slag.

Als je hebt gekozen voor het mailconsult, dan stuur je het intakeformulier, logboek en jouw vragen naar mij retour. Op basis van deze informatie, stuur ik je schriftelijk de adviezen per mail. Je gaat er zelf mee aan de slag.

Ik ben breed opgeleid en werk met veel verschillende effectieve en liefdevolle methodes. Er sluit altijd wel 1 methode aan bij jouw kindje, gezin en wensen.  

Absoluut! Tegenwoordig kun je overal informatie vinden over slaap. Alleen elk kind en elke situatie is uniek. Grote kans dat deze informatie niet direct aansluit op de behoeften van je kind. Als kinderslaapcoach speel ik in op jouw unieke situatie, waardoor ik jouw wensen kan vertalen in persoonlijk advies. Als jij toe bent aan verandering, gemotiveerd bent en je volledig inzet om met mijn adviezen aan de slag te gaan, werkt slaapcoaching. De gezinnen waarmee ik heb mogen samenwerken, ervaren positieve verbeteringen en vooruitgang in het slaapgedrag van hun kindje. Hoewel mijn werkwijze en methodes bewezen effectief zijn, kan ik geen 100% succesgarantie geven. Dit is afhankelijk van de manier, waarop mijn adviezen worden nageleefd. De meest consistente aanpak is de zachtste en meest effectieve van allemaal.

Huilen is een manier van communiceren. Wanneer we verandering brengen in een slaappatroon, zal een kindje hieraan moeten wennen. Iets ontwennen levert meestal weerstand en protest op. Vooral wanneer een kindje al vermoeid is. Het wennen aan deze verandering, vraagt om aandacht, geduld en liefdevolle begeleiding. Tranen proberen we zoveel mogelijk te beperken. Helaas kan ik geen garantie geven dat je kindje niet zal huilen, zelfs met de meest zachte slaapmethode. Jij beslist welke slaapmethode aansluit bij jouw opvoedstijl, zodat jij je er comfortabel bij voelt. Tijdens een slaapcoaching traject, kunnen we dit ook altijd bijsturen. We werken stap voor stap, waarin jouw grens en de grens van je kindje centraal staat.

Ja! Een gezond slaappatroon en borstvoeding gaan prima samen. Wil je voedingen ’s nachts afbouwen? Dan kan ik je hier ook in adviseren.

Dit vormt geen probleem tijdens de slaapcoaching. Je kunt de opvang er wel bij betrekken en overleggen, of ze de tijden van dutjes kunnen respecteren. De opvang hoeft geen slaapmethode toe te passen.

Ik begeleid met alle plezier meerdere kinderen binnen je gezin. Ik werk met alle kinderen onder de 5 jaar. Ik hanteer een extra prijs van €100,- per extra kind. Dit omdat het advies uitgebreider is en er tijdens een traject intensievere begeleiding nodig is.

Ja! Voor tweelingen hanteer ik een extra prijs van €100,-. Dit omdat het advies uitgebreider is en er tijdens een traject intensievere begeleiding nodig is.

Neem gerust contact met mij op via het contactformulier. Ik help je graag verder!